Muziek op Schoot

Zingt u graag met uw kind, maar komt u niet verder dan “slaap kindje slaap”?
Binnen enkele weken verwerft u een geheel nieuw liedrepertoire.
Gunt u uw peuter het plezier van muziek, maar vindt u het nog te vroeg voor de aanschaf van een instrument?
Na enkele weken gebruikt u een stoel als prachtige trom.

Muziek op schoot
In de cursus MUZIEK OP SCHOOT worden liedjes gezongen en gespeeld. De baby’s bij u op schoot, de peuters met u in de kring.

De liedjes gaan over dagelijkse handelingen: kietelversjes, aankleed-, bad-, speel- en troostliedjes. Er komt veel spel en beweging aan te pas en er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige muziekinstrumentjes, huishoudelijk materiaal en speelgoed. Zo wordt op ontspannen en gezellige wijze een basis gelegd voor de muzikale ontwikkeling van uw kind.

Verschillende cursussen
Cursus A is voor kinderen in de leeftijd van 4 maanden
Cursus B is voor kinderen met een verstandelijke handicap, waarbij de leeftijd zal variëren door hun verschillend ontwikkelings-niveau.

Wie kunnen er aan de cursus meedoen
Vaders, moeders, opa’s, oma’s, buurvrouwen etc. met een kind in de leeftijd vanaf 4 maanden. Er wordt in verschillende leeftijdsgroepen gewerkt. De liedjes zijn afgestemd op de leeftijd van baby of peuter en zijn voor jong en oud makkelijk te leren. (U hoeft bijvoorbeeld geen noten te kunnen lezen). Na de les krijgt u de liedjes op papier mee naar huis.

Doelgroepen
De cursus wordt gegeven in afzonderlijke bijeenkomsten voor kinderen met en kinderen zonder een verstandelijke handicap. De speciale cursussen voor kinderen met het down-syndroom zijn qua inhoud gelijk aan die van de andere kinderen, maar zullen in een langzamer tempo, met meer herhalingen en met visuele ondersteuning gegeven worden.

Waar, wanneer, kosten
De cursus wordt gegeven op zaterdagmorgen, in Kindercentrum “De Kleine Plantage” in de Henri Polaklaan 12b te Amsterdam (vlakbij de ingang van Artis). Elke cursus omvat 10 lessen van elk 3 kwartier, uitgezonderd de mei- cursus. Deze kent een aangepast aantal lessen, in verband met de vakantieperiode. In de zijbalk vindt u de startdatum van de nieuwe serie lessen. Zodra daar een nieuwe datum wordt vermeld, kunt u zich inschrijven.

Aanmelden voor de cursus muziek op schoot kan via het inschrijfformulier (MS-Word® document). Het zou fijn zijn als je het formulier uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de cursus inzendt naar: Laurie Hond, Jan Lievensstraat 5, 1074 TK Amsterdam. Lukt het downloaden niet? Bel me dan: 020 6710842

Per cursus kunnen maximaal 10 kinderen worden geplaatst; in de cursus voor kinderen met down-syndroom, worden maximaal 7 kinderen geplaatst.

U betaalt voor cursus A 75 euro en voor cursus B 100 euro.

Docent
De cursus voldoet aan de normen van het Landelijk Centrum voor Muziek en Onderwijs. Laurie Hond is moeder, musicus en gediplomeerd docent.

Wilt u meer weten over deze MUZIEK OP SCHOOT cursus? Mail naar muziekvoorouderenkind@hetnet.nl of bel Laurie Hond, tel: 020-6710842.

Muziek op schoot ben ik gaan studeren naar aanleiding van de geboorte van onze zoon, Bram. Ik vond hierin een fijne manier om met kleine kinderen met muziek te spelen en zo hen een middel aan te reiken waar ze veel plezier aan kunnen beleven en waarbij ze op jonge leeftijd al een manier kunnen vinden waarin ze zichzelf kunnen uitdrukken.

Advertisement