Zangles

Volgens mij verlangt ieder mens ernaar, te mogen zijn wie hij/zij is. Dat is het diepste verlangen van ieder van ons.

Muziek maken is een enorm fijne manier om je, precies zoals je bent, te kunnen uiten. En zingen is hiervan wellicht wel de meest directe vorm. Zingen doe je immers met je eigen lichaam! Daarom vind ik het heel belangrijk dat je je bij mij veilig en vrij voelt wanneer je gaat zingen. Zodat je daarmee een middel aangereikt krijgt waarbij je jezelf kunt zijn.

Het gaat bij mijn lessen dus niet om presteren. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen het beste uit zichzelf wil halen en als je je vrij voelt om dat te mogen doen, als je je geaccepteerd weet, lukt dat het best. Het is onze gezonde natuurlijke manier van zijn. Daarbij is het ook zo dat iedere kunstvorm, dus ook zingen, pas interessant wordt wanneer het authentiek is, wanneer het dus een uitdrukking van degene is die op dat moment aan het woord is.

Ik zal je dus altijd stimuleren vanuit jezelf een lied te benaderen. Zingen is immers ook het beleven en vertellen van een verhaal. Muziek maken is zo heel goed voor je gezondheid én voor het scheppen van ware schoonheid. Daarbij komt dat wanneer je je gezien en gehoord weet, je beter zult kunnen functioneren in je andere bezigheden.

Advertisement